مایکو تو کسین بایندرها (Mycotoxcine binders)

ساخت وبلاگ

مایکو تو کسین بایندرها (Mycotoxcine binders)

مایکو توکسین ها، متابولیت های ثانویه ای هستند که توسط گونه های خاصی از قارچ ها تولید می شوند و ناهنجاری هایی را در بدن موجود زنده به وجود می آورند. رشد قارچ ها بر روی مواد خوراکی نه تنها از یک طرف باعث از بین رفتن مواد مغذی در خوراک شده و ارزش غذایی خوراک کاهش می یابد، بلکه با تولید سموم قارچی (مایکوتوکسین ها) نیز اثرات مخرب بر حیوان و در کل کاهش شدید تولید می شوند.

در کل اثرات منفی مایکو توکسین ها عبارتند از :

1)     ناهنجاری های کبد و کلیه

2)     خرابی و نقص در سیستم ایمنی بدن

3)     خون مردگی در داخل و زیر پوست

4)     جراحت های شدید در دهان و منقار

5)     کاهش جذب مواد مغذی

6)     افزایش پارگی و قطعه قطعه شدن روده ها و عفونت های شکمی

7)     کاهش مقاومت استخوانی و ناهنجاری اسکلتی به ویژه در پا

8)     کاهش شدید در تولید

9)     ایجاد انواع مختلفی از سرطان ها

در جیره از اسیدهای آلی ( اسید پروپیونیک، اسید استیک و اسید بوتیریک) جهت جلوگیری از رشد و از بین بردن قارچ ها استفاده می شود. امروزه جهت از بین بردن قارچ ها در خوراک از نانوسیلور نیز استفاده می شود. ترکیب فوق به صورت پودر در خوراک مخلوط یا به صورت مایع یا پودر بر روی خوراک اسپری می شود. نکته مهم در این است که اگر مایکوتوکسین ها در خوراک ترشح شد، دیگر مواد و ترکیبات گفته شده در بالا کارآیی نداشته و نمی توانند مایکو توکسین ها را از بین ببرند. مایکو توکسین ها به علت ساختار مولکولی که دارند با حرارت نیز از بین نمی روند. جهت مقابله با این سموم قارچی از مایکوتوکسین بایندرها استفاده می شود. این ترکیبات سموم قارچی را احاطه کرده و آن ها را در بر گرفته و از جذب آن ها در بدن جلوگیری کرده و سپس از دسترس حیوان خارج می کند. از جمله این مواد می توان از زغال فعال(Activated carbon) نام برد. آلومینوسیلیکات ها و ترکیبات رسی نیز از دیگر مایکو توکسین بایندرها می باشند. امروزه از ترکیباتی مثل گلوکومانان ها که از دیواره سلولی مخمرها گرفته می شود، به عنوان مایکو توکسین بایندر استفاده می شود. که کلیه مزایای یک مایکوتوکسین بایندر خوب را ارا است.

خصوصیات یک مایکو توکسین بایندر خوب

1)     وسیع الطیف باشد ( با سموم زیادی باند شود).

2)     دز مصرف آن پایین باشد.

3)     روی مواد مغذی موجود در دستگاه گوارش تاثیر منفی نداشته باشد.

4)     در برابر تغییرات اسیدیته مقاوم باشد.

5)     در خوراک ها به خوبی مخلوط شود.

6)     تجزیه پذیری مناسب زیستی پس از دفع داشته باشد.

گلوکومانان ها ساختمانی هیلاکس( مارپیچ شبکه شبکه ای) شکل دارند و می توانند با مقادیر بسیار زیاد از انواع مختلف مایکو توکسین ها باند شوند. طبق پژوهش های صورت گرفته، مشخص شده که می توان از پوسته سفید رنگ داخلی مرکبات، گلوکومانان با کیفیت مناسب جهت استفاده در خوراک دام وطیور استفاده نمود.

هنرستان کشاورزی امام رضا (ع) اسفراین...
ما را در سایت هنرستان کشاورزی امام رضا (ع) اسفراین دنبال می کنید

برچسب : بایندرها, نویسنده : tohidialia بازدید : 284 تاريخ : چهارشنبه 8 آذر 1396 ساعت: 22:11