تحلیل سه سطح تغذیه در زنبور عسل

ساخت وبلاگ

تغذیه زنبور عسل را می توان در سه سطح اجام داد که عبارتند از :

1) تغذیه کلنی ( Colony nutrition)

2) تغذیه زنبورهای بالغ(Adult nutrition)

3)  تغذیه نوزادان(Larval nutrition)

A : وابستگی زنبورهای بالغ به ذخایر کلنی

B : سرمایه گذاری در کیفیت نوزادان

C : تنظیم تعداد نوزادان

D : کانیبالیسیم (خوردن لاروها توسط زنبورهای کارگر)

E : اثر تغذیه نوزادان بر نسل بعدی زنبورهای بالغ

F : اثر تغذیه زنبورهای بالغ بر تذیه کلنی

اگر مقدار ورودی شهد و مخصوصا گرده و ذخایر این دو در کندو(به شکل عسل یا نان گرده یا کیک گرده) مناسب نباشد، در بلوغ زنبورها اثر منفی می گذارد و در نهایت بدن زنبورهای چراگر ضعیف شده و تعداد آنها کم خواهد شد که اگر این اتفاق رخ دهد در نهایت ورودی شهد و گرده به کندو کم خواهد شد و برعکس. رابطه­ی، تغذیه کلنی و زنبورهای بالغ با حرف A در تصویر بالا نشان داده شده است. فرآیند تبدیل زنبور پرستار به زنبور چراگر، تابع ورود شهد و دریافت فرمون جلوگیری از تبدیل زنبور پرستار به چراگر می باشد. با کم شدن شهد ورودی، زنبور پرستار زودتر به زنبور چراگر تبدیل می شود که این خود بر تغذیه نوزادان و کمیت و کیفیت زنبورهای نسل بعد اثر می گذارد.

رابطه­ی تغذیه زنبورهای بالغ پرستار با پرورش نوزادان با حرف B در تصویر بالا نشان داده شده است که با تغذیه کمکی، با دادن مکمل ویتامینی یا تامین سایر شرایط رشد لارو و مبارزه با آفات و بیماری های نوزادان را مورد بررسی قرار می دهد و اگر شرایط خوب باشد در نهایت زنبورهای نوزاد، درست پرورش یافته  و از نظر کیفی در نهایت به زنبورهای بالغ سالم و تنومند تبدیل شده و ورودی گرده و شهد به کندو را تضمین می کند و برعکس.

در بخش C بحث تعداد نوزادان و کنترل عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار می گیرد که هر چه تعداد نوزادان بیشتر باشد در نهایت تعداد زنبورهای بالغ بیشتر خواهد شد و در نتیجه باعث ورود گرده و شهد بیشتر به کندو خواهد شد و فرآیند زنبورسازی با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت و برعکس.

در بخش D شرایطی را که سبب حذف تخم روز یا خورده شدن لارو و یا خارج کردن شفیره مورد بررسی قرار می دهد که به دلیل آفات از جمله کنه، پروانه موم خوار یا عفونت های لاروی می باشد در صورت اتفاق افتادن چنین وضعیتی، تعداد زنبورهای بالغ در هفته های بعد کاهش خواهد یافت و در نهایت ورودی مواد غذایی (شهد و گرده) کم خواهد شد و همین طور سلسله وار بر کیفیت و کمیت نوزادان و زنبورهای بالغ اثر گذاشته و کلنی از بین خواهد رفت.

هنرستان کشاورزی امام رضا (ع) اسفراین...
ما را در سایت هنرستان کشاورزی امام رضا (ع) اسفراین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tohidialia بازدید : 301 تاريخ : سه شنبه 30 مهر 1398 ساعت: 4:25